„Klubrádió
Reggeli gyors

Az alaptalan gyanúsítás csak megerősítette Pikó stábját

4/10/2019 12:54

| Szerző: Klubrádió

Megszüntette a nyomozást a rendőrség Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt stábja ellen. A választási bizottság nem nyugszik bele.

2019. október 04. Reggeli gyors - részlet 19.10.04. Pikó András
09:58
00:00

Nem lepődtünk meg – mondta Pikó András a Reggeli gyorsban-, tudtuk, hogy nem sértettük meg senkinek az adataihoz való személyes jogát. Ezt támasztja alá a Budapesti Rendőr-Főkapitányság ügydöntő határozata, amelyben megszünteti a nyomozást. A Helyi Választási Bizottság panaszt tett a határozat ellen. Tovább vizsgálódik a Nemzeti Adatvédelmi és Hírközlési Hatóság, de ennek az eljárásnak még nincs vége. Az egész ügyet megszellőztető Magyar Nemzet sem száll le a témáról. Pikó András minderre annyit mondott, a lap most a hatóságokkal vitázik, ők kényelmesen hátradőlhetnek és szemlélhetik, hogy mire jutnak. Mellesleg teljesen pontos információik nincsenek, mert a választási bizottság nevében a jegyző egyszerűen nem áll velük szóba.

Annyira nem viselte meg a stábot az egész herce-hurca, a jelölt szerint inkább felpaprikázta, megesősítette az önkénteseket. Pikó csapatában ugyanis önkéntesek dolgoznak, ingyen, szabadidejüket feláldozva, a személyes hitelüket, tisztességüket teszik bele a kampányba. Ez a nemtelen támadás éppen ezt, a tisztességüket, hitelüket kezdheti ki, mert hiába bizonyosodik be, hogy semmi törvénytelent nem tettek, egyesek később is úgy emlékeznek majd, hogy „lehetett ott azért valami”.

Közben nagyjából kiderült, hogy ki volt a kiszivárogtató. Egy korábbi időközi választáson kezdett beépülni, ismerősöknek jelölt be közösségi oldalakon olyanokat, akik részt vettek akkor ellenzéki rendezvényeken, így sikerült azt a látszatot keltenie, hogy közéjük tartozik, s így kerülhetett be a mostani tágabb kampánycsapatba. Aztán -meglehetősen bután- olyanokat is bejelölt, akiktől a szálak egyenesen vezettek a józsefvárosi Fideszhez.

Pikó egyébként olyan lejáratásra nem számít, hogy például szexvideóval tudnák zsarolni, az elmúlt években sokat szerepelt a nyilvánosság előtt. Egyfajta vagány, mozgalmi jellegű kampányt folytatnak sok személyes találkozással.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:MTI/Balogh Zoltán.

Reggeli gyors
2019.10.04. 06:00
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert