„Klubrádió
A lényeg

Arató András: Egyszerűen eltüntettek minket

22/10/2019 16:45

| Szerző: Klubrádió

Arató András, a Klubrádió igazgatósági elnöke felháborítónak tartja, hogy a Facebook figyelmeztetés nélkül tiltotta le a rádió oldalát, ráadásul nem csak egy posztot, hanem az egészet tette elérhetetlenné.

2019. október 22. A lényeg / részlet, Arató András (19.10.22.)
01:40
00:00

Ahogy korábbi posztunkban már írtunk róla, a Klubrádió Facebook-oldala hétfő este óta elérhetetlen, miután az amerikai óriáscég vélhetően feljelentés miatt eltávolította.

Erről megszólalt Arató András, a rádió igazgatósági elnöke is, aki elmondta: fent volt a Facebook-oldalunkon egy mém, amely nagyon sok helyen most is megtalálható. A képen egy Borkai Zsolt-jelenet volt rámontírozva a tegnapi, Hadházy Ákos-féle parlamenti táblafelmutatásos akcióra. A győri fideszes polgármesternek csak a háta látszott a képen, az intimebb részek le voltak vágva.

Ha a szabályok ismertek, és tudjuk, hogy Borkai Zsolt meztelen háta miatt letilthatnak a Facebookról, akkor arra készülünk – mondta Arató András. De nem tudtuk, így ez pontosan olyan obskúrus és ismeretlen hátterű döntés, mint ahogy például a Médiatanács intézkedik valakinek a frekvenciája ügyében.

Mit tehetünk? A Facebook egy amerikai nagyvállalat, világvállalat, nincsenek konkrét fórumai, ahol fel lehet lépni valamivel szemben. Fogalmunk sincs róla, hogy ez meddig maradhat így – közölte.

Arató András úgy írta le a helyzetet: valaki létrehoz egy magánvállalkozást, abból él, hogy ennek szolgáltatásait sokan használják, aztán alig ismert vagy ismeretlen szabályok, végrehajtási mechanizmusok szerint embereket elzár ettől. Ez szerinte nem korrekt eljárás.

Felháborítónak nevezte, hogy egyrészt semmilyen figyelmeztetést nem kapott a rádió, másrészt hogy az egész oldalt kapcsolták le a Facebookról. Küldhettek volna egy felszólítást, hogy az adott posztot vegyük le, de nem ezt tették, „egyszerűen eltüntettek minket onnan”.