„Klubrádió
A lényeg

Almabűnözés az iskolákban - tűrhetetlen!

17/07/2019 17:12

| Szerző: Klubrádió

A Pécsi STOP internetes lap információi szerint több fővárosi és Budapest környéki  iskolában kiadták az ukázt, hogy öt évre visszamenőleg - napi bontásban - írják össze a hiányzó diákok névsorát, és készítsenek egy kimutatást arról, hogy mi lett a sorsa azoknak az almáknak, amik így nem fogytak el.

2019. július 17. A lényeg / részlet, Nagy Erzsébet, almagate (19.07.17.)
01:02
00:00
Egészen szürreális a történet, amire a pecsistop.hu oldalán bukkantunk, mi magunk sem értettük, hogy ez most komoly vagy csak poén, ezért megkerestük a PDSZ helyi képviselőjét, Nagy Erzsébet pedagógust.

A hírnek lehet alapja, mert iskolatitkárok beszélgettek erről zárt Facebook-csoportokban. Az alaptörténetről annyit tudni, hogy néhány tankerületben - Budapesten és környékén - öt évre visszamenőleg össze kell írni név szerint a hiányzásokat és napi bontásban leadni egy kimutatást arról, hogy a tízóraihoz biztosított, el nem fogyott almáknak mi lett a sorsa. Mert ugye a hiányzó diák nem ehette meg az almát, de az nem világos, mit is kellett volna tenni.

A hiányzók összeírása ugyan valóban megoldható, hiszen van erről kimutatás, azonban kérdés, nemcsak arról van-e szó, hogy terheljék a nyári időszakban is az iskolatitkárokat felesleges pluszmunkával. Az sem világos, mi történik, ha valaki nem adja le a kimutatást vagy ha nem tud elszámolni azzal (miért tudna?), hová lettek az almák. 

Magay Klementina - Almát eszem. "Almát eszem, ropog a fogam alatt, nem jöttél el, neked egy se maradt..."

Nagy Erzsébet nem érti, mire kíváncsiak a tankerületnél, esetleg arra, hogy nem főzött-e valaki zugpálinkát a megmaradt almából?

Címlapi kép: Flickr

A beszélgetést a cikk tetjén található lejátszás ikonra kattintva hallgathatja meg.