„Klubrádió
Reggeli gyors

Akadémiai kéjbarlang – Fatális tévedés

24/06/2019 09:20

| Szerző: Klubrádió

Létezett egy szoba, de nem arra a célra, amiről a kormánypárti bulvársajtó írt. Valószínűleg korábbi vezetők belső harcának egyik eszköze volt.

2019. június 24. Reggeli gyors - részlet 19.06.24. Szilágyi Emese
06:40
00:00

Egy rossz vicc lehetett a „kéjbarlang” létrehozása – mondja Szilágyi Emese, az Akadémiai Dolgozók Fórumának tagja. A dolog mostani megszellőztetése pedig Palkovics László innovációs miniszter kínos mondatairól, hazudozásairól akarja elterelni a figyelmet.

 

Egy kormányközeli bulvárlap írt arról, hogy az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében alakítottak ki egy szobát, szív alakú ággyal, sarokkáddal. Állítólag azzal a céllal, hogy ott egyes professzorok kiélhessék szexuális vágyaikat. Az intézet azt nem tagadja, hogy létezett ilyen szoba, de azt igen, hogy az együttlétekre szolgált volna. Egy olyan vezető rossz döntéséről van szó, aki már rég nincs pozícióban. A mai vezetés ideje alatt ilyesmi nem fordulhatott volna elő – állítja Szilágyi Emese.

A Magyar Tudományos Akadémia egy nagy intézmény, amelynek életében mindig szükség van reformokra, változtatásokra, a belső önkormányzatiság erősítésére. Már csak azért is, hogy ilyen rossz döntéseket ne hozhasson senki. Ennek a régi esetnek a felhozása a karaktergyilkosság része.

Szilágyi Emese arról is beszélt a Reggeli gyorsban, hogy mit próbálnak még tenni az MTA kutatóhálózatának államosítása ellen. Remélik, hogy a köztársasági elnök megfontolja majd a törvény aláírását, jogászaik vizsgálják a lehetőségeket, és valószínűleg az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. 

Reggeli gyors
2019.06.24. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor