„Klubrádió
Hosszabbítás

A valaha volt legjobb

12/03/2019 14:30

| Szerző: Klubrádió

Mikor mondhatjuk egy sportolóra, hogy minden idők legjobbja? Egy friss rekord kapcsán erről folyt a beszélgetés a Hosszabbításban.

2019. március 11. Hosszabbítás - részlet 19.03.11. Snooker
32:06
00:00

Minden idők legnagyobb snookerese – így emlegetik Ronnie O'Sullivant, amióta megnyerte az angliai Prestonban rendezett Players Championshipet. A mostani volt a 35. tornagyőzelme. Ám a rajongók nem is erre kapták fel a fejüket, hanem arra, hogy ő az első snooker játékos a világon, akinek 1000 százas brékje van.

A százas brék azt jelenti hogy a játékos megszakítás nélkül szerez száz pontot egy frame-en belül. A maximális pontszám 147 lenne. Nos, ezért kiáltották ki minden idők legnagyobbjának.

Hosszabbítás című műsorunk két műsorvezetőjének, Rév Dánielnek és Farkasvölgyi Gábornak erről jutott eszébe, hogy Búzás Gáborral beszélgessen arról: mikor, hogyan, mi alapján lehet kimondani egy sportolóról, hogy a valaha volt legjobb.

Nyilván nem egyszerű eldönteni még egyéni sportágakban sem, hát még a csapatsportokban. Hogy a snookernél ismertebb játékoknál maradjunk: mondjuk Federer, vagy Nadal, Maradona, vagy Messi?

A különböző érveket meghallgathatja, ha a fenti „lejátszás” ikonra kattint. Kiemelt kép: Pixabay.