„Klubrádió

A tinik harmadától kértek már meztelen fotót a neten

15/02/2019 07:55

| Szerző: Klubrádió

Kell-e csodálkoznunk azon, hogy a tinédzserek egy része fenntartások nélkül mutatja meg magát az interneten, ismeretleneknek is? Kell-e féltenünk őket?

2019. február 14. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019/7. heti adás)
46:41
00:00

Sokkal közvetlenebbül ismerkednek egymással a tizenévesek az interneten keresztül, de ennek megvannak a veszélyei: sokuktól kérték már, hogy küldjenek magukról erotikus fotót. A kérésnek pedig sajnos rengetegen tettek eleget. Elég tudatosak-e a tizenévesek a közösségi médiában és mit tehetnek a szülők gyerekeik internetbiztonságáért?

A Be Social készítette felmérésről beszélgetett a csütörtöki Y-ban Galavits Patrik a cég egyik alapítójával, Forgács Mariann-nal és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet programjának koordinátorával, Kurkó Zsuzsánnával.

 
Forrás: Flickr.com
 

Egyebek mellett kiderült, mennyi fiatal tart olyan ismerősökkel szoros kapcsolatot a közösségi médiában, akikkel még soha nem is találkozott, hogy miért veszít népszerűségéből a tinik között a Facebook és az Instagram mellett még milyen alkalmazásokat használnak szívesebben a tinédzserek.

És persze a biztonságról is szó esett: a tinik 90 százaléka már kapott ismeretlentől üzenetet a közösségi médiában hét százalékuk pedig küldött a neten keresztül magáról erotikus fotót.

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.