„Klubrádió
Ötös

A sztárszakács számára a családja a legfontosabb

15/06/2020 16:51

| Szerző: Klubrádió

Főzésről, szakmáról, családról és élete fontos dolgairól mesélt Sági Szilárd sztárszakács, blogger.

2024. április 16.
00:00
00:00
Sági Szilárd eredetileg autószerelőnek tanult, később mégis más szakmában teljesedett ki, miután a spanyol narancsföldeken kezdett dolgozni, majd egy valenciai vendéglátóhelyen elsajátította a sütés-főzés tudományát. Hazatérve saját éttermet üzemeltetett, majd több ismert főzőműsorban is szerepelt. Öt éve feleségével, Soós Szilviával vállalták a lombikprogramot azért, hogy szülőkké válhassanak.

Sági Szilárd szerint valóra kell váltani a személyes vágyakat

Az 50 éves szakács azt vallja, hogy az ember csak azt bánja meg az életében, amit nagyon akart, de nem tett meg. Éppen ezért választotta családját a vendéglátás helyett. Annak ellenére tette ezt, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkezik, a szakmában 25 éven keresztül aktívan tevékenykedett, saját éttermeket üzemeltetett.

Sági Szilárd a főzés tudományáról nagy szeretettel beszélt, bár felsőbb körökben sokan bírálták azért, mert tanácsait nem tartották túl szakmaiasnak, ennek ellenére rengeteg pozitív visszajelzést kapott az általa javasolt ételek elkészítése után. Megjegyezte, hogy célközönségének nem a profi séfeket, hanem az egyszerű, hétköznapi embereket tartja.

Szerinte a vendéglátásban az emberekkel való bánásmód és a jó kapcsolat kialakítása a leglényegesebb. Saját elmondása szerint, a vendéglátásban töltött évei alatt mindig ügyelt a közvetlen, érthető kommunikációra és arra, hogy mindig mindenkit próbáljon megszólítani. Jelenleg főzőblogot vezet, célja nem más, mint a főzés megszerettetése az erre fogékony emberekkel.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Ötös - Falusi Mariann-nal és Lang Györgyivel
2020. június 10., szerda 10:00