„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

A szocializmus kádári puha pornográfiája eltompította a dolgokat

21/06/2020 16:58

| Szerző: Klubrádió

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban a rendszerváltásról. Hétről hétre más ismert személlyel idézi fel 1989 valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben. Az 65. adás vendége Bíró András jogvédő, újságíró.

2024. április 19.
00:00
00:00
Egész életemben követett a szerencse – mondja magáról Bíró András, polgárjogi aktivista, aki valóban volt olyan szerencsés, hogy időben kilépett a pártból, és az 1956-os forradalom utáni börtönévek helyett bejárta a világot.

A hamarosan 95 éves jogvédő, újságíró mexikói osztrigaszedőktől jutott el a magyarországi cigányságig, akiknek nem ismerte a problémáit, de a rendszerváltás után megpróbálta bevonni őket a demokráciába, miután az Autonómia Alapítványt létrehozta. Szerinte a magyar elit a roma kérdésben leértékelődött, de Bíró András maga is bevallja, hogy mit nem tudott és miben hibázott, és mesél importált feleségekről, kádári és rbáni apafigurákról és arról is, hogy miért nem lépett be soha egyik rendszerváltó pártba, de még egy teniszklubba sem. 

A Szabadság, elvtársak összes adása fent van a Klubrádió YouTube-csatornáján. Feliratkozott már rá?

Címlap kép: Wolfgang Schmidt

Szabadság, elvtársak!
2020. június 19. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János