„Klubrádió
Reggeli gyors

A napsütés még ingyen van

9/07/2019 09:29

| Szerző: Klubrádió

Üresen álló, pusztuló szállodák, szabadon nem használható szabadstrand – ez most Keszthely, a Balaton egyik gyöngyszeme. Az önkormányzati választás talán hoz változást.

2019. július 09. Reggeli gyors - részlet 19.07.09. Molnár Tibor
06:46
00:00

NER-lovagok kezébe kerül a Balaton, egyre inkább ez az érzése az embernek. Sorra szüntetik meg, illetve alakítják át a szabadstrandokat. Így van ez Keszthelyen is. Molnár Tibor, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület alelnöke beszélt arról a Reggeli gyorsban, hogy a strandból kutyás élményparkot csinál Keszthely vezetése. Ennek egyebek között az a következménye, hogy a kerékpáros turisták, s persze a helyiek kiszorulnak onnan. Korábban egy teniszpálya helyén lett kutyás park, amit már a kutya sem használ, a terület pusztul. Így feltehetően olcsóbban szerezheti majd meg valaki.

Nem nehéz megjósolni, hogy ki. A tóparton sétáló helybéliek Molnár Tibor szerint pontosan tudják: ez a szálloda Tiborczé, ez Mészárosé. A furcsa az, hogy a valaha jól menő szállodák üresen állnak, szintén csak pusztulnak. Keszthelynek most nincs egyetlen háromcsillagos működő szállodája sem. A város egyáltalán nem fejlődik.

Változást az önkormányzati választástól remélnek. Az ellenzéknek sikerült megegyeznie közös jelöltek személyében a polgármesteri és a képviselői posztokra is. Helyi ügyekben nincs pártpolitika – mondja Molnár Tibor. Eddig a Fidesznek könnyű dolga volt, mert egy szétaprózódott ellenzékkel kellett megmérkőznie, de most más a helyzet, összecsiszolódtak a kormánypárttal szemben álló erők álláspontjai.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Varga György.

Reggeli gyors
2019.07.09. 06:00
Műsorvezető: Dési János