„Klubrádió
Esti gyors

A Momentum kivenné az EU-s pénztárcát Orbánék kezéből

27/05/2019 19:48

| Szerző: Klubrádió

A Momentum két képviselője azért küzd majd az Európai Parlamentben, hogy minél több EU-s forrás jöjjön közvetlenül, nem a kormányon keresztül Magyarországra, és legyen kötelező csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

2019. május 27. Esti gyors / részlet, Cseh Katalin (19.05.27.)
05:38
00:00
Donáth Anna mandátumával a Momentum megfosztotta a Fideszt a kétharmadtól - mondta Cseh Katalin, az ellenzéki párt egyik leendő EP-képviselője a Klubrádióban. Hangsúlyozta: a következő európai költségvetés tárgyalásakor kiállnak azért, hogy az EU-s pénzek nagyobb része közvetlen forrásokon érkezzen Magyarországra, ne a kormány költhesse el azokat „korrupt módon, a haverjainak átjátszva”, hanem a valóban tehetséges pályázók nyerjenek.

Szeretnék elérni azt is, hogy az európai ügyészséghez csatlakozás legyen kötelező azoknak a kormányoknak, amelyek EU-s pénzt használnak. Ebben segítségükre lesznek a Hadházy Ákos független képviselő által gyűjtött több százezer aláírások, amelyek megmutatják, hogy Magyarországon ezt milyen széles körben támogatják.

Cseh Katalin az önkormányzati választásokra rátérve arról beszélt: az ellenzéknek nem a belső csatározásokkal kell foglalkoznia, nem technikai megállapodásokról kell a nyilvánosság előtt tárgyalnia, hanem vízióra, ötletre, programra van szüksége. A legjobb jelölteket kell megtalálniuk, olyan képviselőket, akik nem hagyják, hogy még egy Elios-botrány megtörténjen. A Momentum továbbra is kitart amellett, hogy mindenhol egy jelöltnek kell szemben állnia a Fidesszel - jelentette ki.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

A Klubrádió videójából kivágott képen Cseh Katalin ünnepli a két mandátumot és a csaknem 10 százalékos eredményt (a füstbombák csak illusztrációk).

Esti gyors
2019. május 27., hétfő, 18.15
Műsorvezető: Dési János