„Klubrádió
A lényeg

A Momentum kiszállt Csepelen egy MSZP-s miatt

9/08/2019 13:55

| Szerző: Klubrádió

A Momentum nem vesz részt a csepeli ellenzéki összefogásban egy MSZP-s kerületi képviselő személye miatt, de a közös polgármesterjelöltet, Erdősi Évát támogatja.

2019. augusztus 09. A lényeg / részlet, Dukán András Ferenc (19.08.09.)
01:20
00:00
A kerületi szervezet döntése alapján a Momentum nem vesz részt a csepeli ellenzéki összefogásban, és nem írják alá az egyéni jelöltekről szóló megállapodást. A megállapodásnak szerintük sok problémás eleme van, de elsősorban azért döntöttek a kiszállás mellett, mert az az MSZP-s Szenteczky János szerepelne a kerületi lista második helyén, akit korábban már jogerősen elítéltek rágalmazás miatt, és hűtlen kezeléssel is gyanúsítanak - erről a Momentum csepeli politikusa beszélt a Klubrádiónak.

Azt kezdték érezni, hogy az egész arról szól, hogy Szenteczky János és emberei kapjanak pozíciót. Szerinte hiteles emberekkel lehet leváltani a Fideszt, és vannak ilyenek az MSZP-ben is. Dukán András Ferenc kiemelte, hogy a szocialisták készek a kompromisszumra, ők hajlandóak lennének aláírni a megállapodást, illetve ettől függetlenül kitartanak a közös baloldali polgármesterjelölt, Erdősi Éva mellett. Az azonban még lehetséges, hogy egyéni képviselőket elindítanak majd a közös baloldali jelöltekkel szemben – tette hozzá a politikus.

2019. augusztus 09. A lényeg / részlet, Molnár Zsolt (19.08.09.)
00:34
00:00
Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a Klubrádiónak elmondta, pénteken bemutatták Erdősi Évát, akit hat párt támogat, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Jobbik. Bízik abban, hogy a Momentum helyi szervezete, amely az önkormányzati képviselőjelöltek szintjén jelen pillanatban kiszállt az együttműködésből, hétfőre "jobb belátásra tér" és nagyon bízik benne, hogy a Momentum nem lesz akadálya a teljeskörű együttműködésnek Csepelen sem.

Címlapi kép: Flickr.com

A lényeg
2019. augusztus 9., péntek 12.00