„Klubrádió
Klubdélelőtt

A maga szíve sose fáj? - Klubdélelőtt

2/08/2019 20:37

| Szerző: Klubrádió

Ismét változatos felhozatalt kínálunk vendégekből: zenész, üzletember és üzletasszony, orvos, tudós, fordító. Tartsanak velünk szombaton délelőtt, ami mindig Klubdélelőtt.

2019. augusztus 03. Klubdélelőtt (2019. augusztus 03., szombat 09:00)
159:59
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
9.00 Előre jelezhető a szívinfarktus egy új rizikóbecslő orvosi eljárással. Dr. Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának kutatóorvosa számol be erről.

9.30 Czakó Borbála volt londoni nagykövet, pénzügyi szakember, tíz éven át különböző vezető funkciókat töltött be a Világbanknál, egy újság felmérése szerint az ötven legbefolyásosabb magyar nő egyike. Létrehozta a 20-20-20 Klubot azzal a céllal, hogy 2020-ra a vállalatok felső vezetésében elérje a nők aránya a húsz százalékot.

10.00 Margócsy István irodalomtörténészt, kritikust 70. születésnapján köszöntjük. Ez alkalomból így írtak róla a barátai. „Az benne a luxus, hogy Petőfit kutatta. Az a sláger, hogy mindent tud az ébredő magyar irodalomról, a forrásvidékről... Személyében a türelmes, de nem személytelen, a talpazatos, mégis graciőz irodalmárt ünnepeljük, jobbik énünket... Mindig éles, mindig szenvedélyes, és sosem adja alább."

Tarik Demirkan
 
Tarik Demirkan
 
 

10.30 Május elsején otthagyta az üzleti életet Beck György, számtalan nagy multinacionális vállalat igazgatója, vezérigazgatója, elnöke. Hogyan, merre tovább?

11.00 Tarik Demirkan külpolitikai szakértő, magyar irodalmi műveket fordít törökre, a Pál utcai fiúkat fordította le nemrég.

11.30 Január óta nem láthatjuk színpadon az ismert blues-zenészt, Fekete Jenőt. Az előadó Facebook-oldalán írta le, hogy mi ennek az oka: lassan két hónapja alig tud felkelni az ágyból. Előbb idegbecsípődése volt, majd a sok fekvés miatt tüdőembólia alakult ki nála. A megélhetése is veszélybe került, így a közösségi oldalán kér segítséget, ahogy ő fogalmaz: „minden fillér számít”.

Címlapi kép: Wikipedia

Klubdélelőtt
2019. augusztus 3. szombat 9:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa