„Klubrádió
Klubdélelőtt

70 éves Fischer Iván – Klubdélelőtt-ajánló

23/01/2021 06:51

| Szerző: Klubrádió/pj

Búcsúztunk Sas Józseftől, köszöntöttük Fischer Ivánt, Bereményi Gézát és Szolnoki Pétert születésnapján, és két érdekes ember, a tudós Pardi Norbert, valamint a lelkész-zenész-üzletember Papp Krisztián Sándor is itt volt velünk a Klubdélelőttben.

2021. január 23. Klubdélelőtt (2021. január 23., szombat 09:00)
156:23
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Sas József, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező, a hagyományos kabaré műfajának egyik utolsó mohikánja hosszú és súlyos betegség után 82 évesen vasárnap hajnalra örökre elaludt. Többször járt a Klubdélelőtt műsorában, az egyik régebbi beszélgetéssel emlékeztünk rá, és búcsúztunk tőle.

 
Para-Kovács Imre és Sas József
 Klubrádió
 

9.30 Papp Krisztián Sándor református lelkész, civilben egy nagyvállalat vezetője és frontembere egy rockzenekarnak. Megismerhetjük az életútját a Nyírségből Amerikán át vissza a Nyírségbe.

Papp Krisztián Sándor
 
Papp Krisztián Sándor
 

10.00 és 11.30 között születésnaposokat köszöntöttünk.

- Először a 70 éves Fischer Iván Kossuth-díjas karmestert, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatóját, a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagját;

- utána Bereményi Gézát, a Nemzet Művészét, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas írót, dalszöveg- és forgatókönyvírót;

Bereményi Géza
 
Bereményi Géza
Fotó: Stefkovics Gáspár
 

- végül Szolnoki Pétert, a 25 éves a Bon-Bon együttes zenészét, énekesét, fuvolistáját.

Szolnoki Péter
 
Szolnoki Péter
Fotó: Kaiser Ákos
 

11.30 Karikó Katalin nevét a világon mindenütt ismerik a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcina kapcsán, de van egy másik Kisújszállásról származó tudós is, aki részt vett az mRNS-technológia fejlesztésében. Vendégünk volt Pardi Norbert, a Pennsylvania-i Egyetem biokémikus professzora.

Pardi Norbert
 
Pardi Norbert
 
Klubdélelőtt
2021. január 23. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa