„Vásároljon
Dobrev: Orbánék Putyin kis szolgálóiként kihasználják az ukrajnai magyarokat
A lényeg

Dobrev: Orbánék Putyin kis szolgálóiként kihasználják az ukrajnai magyarokat

Az ország szempontjából tragikusnak nevezte a Megbeszéljükben Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, hogy az Orbán-kormány Putyin orosz elnök szolgálójává vált. Történelmi hibának tartja, hogy Magyarország ismét a rossz oldalra áll egy háború küszöbén. Orbánékat két oldalról satuba fogták, az EU tagországai is leállították a pénzküldést a "korrupt miniszterelnöknek". A DK volt miniszterelnökjelöltje azt is elárulta a Megbeszéljükben, hogy nemsokára Márki-Zay Péterrel együtt indul kampányolni.

 Sándorra várva
Esti gyors

Sándorra várva

Az új Petőfi-film az álnemzeti szuverenitást mutatja majd fel egy jobb sorsra méltó történetben, a hazát haladás nélkül, a kásleri giccset, az álmok rabszolgáit kitermelő „nemzetnevelést” valódi nemzeti történelmi tudat nélkül.

Gálvölgyi, a marsall
Dobszerda

Gálvölgyi, a marsall

Mit tudnak arról, hogy Gálvölgyi János újabban egy Pintér Béla-darabban brillírozik? Többek közt erről is beszélget Váradi Júliával a Dobszerdában.

A háború ára, svájci frankban
Reggeli gyors

A háború ára, svájci frankban

Milyen főbb piaci következményekkel járhatna egy esetleges orosz-ukrán fegyveres konfliktus? Ezt igyekezett csokorba gyűjteni a Reuters hírügynökség. Tapasztalatok szerint ilyenkor az egyik legbiztonságosabb döntés, ha svájci frankba fektetik a pénzt. Így a pénzpiacokon leginkább az euró és a svájci frank egymáshoz viszonyított árfolyamának alakulásából lehet következtetni arra, mennyire lát súlyos geopolitikai kockázatokat a befektetői világ.

Valami készül az USA-ban Magyarország ellen?
Esti gyors

Valami készül az USA-ban Magyarország ellen?

Az Esti gyorsban Dési János a Direkt36 újságírójával, Panyi Szabolccsal beszélgetett arról a cikkükről, melyben megírták, hogy a magyar kormány egy olyan céggel kötött szerződést az Egyesült Államokban, mely korábban a Pegasus szoftver gyártójának lobbistájaként dolgozott. (Panyit egyébként szintén megfigyelték a Pegasus szoftverrel.)  

Magyar Bálint: Ez nem hűbérrendszer, ez maffia
Esti gyors

Magyar Bálint: Ez nem hűbérrendszer, ez maffia

A maffiaállam koncepcióját, mint ami a jelenkori magyar politikai rendszert a lényegénél ragadja meg, Magyar Bálint szociológusnak köszönhetjük. Dési János a Völner Pál és Schadl György neveivel fémjelzett botrányról kérdezte az egykori SZDSZ-es oktatási minisztert az Esti gyorsban.

A számok cáfolják Orbánt a migráció ügyében
Reggeli gyors

A számok cáfolják Orbánt a migráció ügyében

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az áprilisi választáshoz közeledve buzgón alkalmazza a migránshullámmal riogatást – írja az AP amerikai hírügynökség. A cikk szerint szerb és uniós adatok arról tanúskodnak, hogy ma sokkal kevesebben akarnak bejutni Magyarországra, mint ahogy azt a jobboldali kormányfő állítja. Kárpáti János lapszemléjében idézi Robert Hunter volt amerikai NATO-nagykövet Financial Timesban megjelent véleményét is, szerinte van diplomáciai kiút az ukrajnai válságból.

 Miért nem gyanakodott Völner? – Dési János jegyzete
Esti gyors

Miért nem gyanakodott Völner?

Hogy fordulhat elő, hogy a szolgálatok rádolgoznak egy fontos fideszes potentátra, és az összegyűjtött információk nem tűnnek el, hanem eljárás indul? Dési János jegyzete.

Rogánozásra bangónézás? Az ellenzékieket elbizonytalanítja, a fideszeseket megerősíti
Reggeli gyors

Rogánozásra bangónézás?

Hogyan működik a fideszes választói önfelmentés, és hogyan befolyásolja a választást a diplomaügy? Mikecz Dániel elemző szerint súlyos következményei lehetnek.

Szijjártó: Nem akarjuk, hogy a hidegháború visszatérjen
Reggeli gyors

Szijjártó: Nem akarjuk, hogy a hidegháború visszatérjen

Interjút adott New Yorkban Szijjártó Péter a konzervatívok tv csatornájának, a NewsMaxnak. Szijjártó elmondta, ha bármilyen konfliktus volt Kelet és Nyugat között, annak mindig a kis közép-kelet-európai országok a vesztesei. Szerinte nem akarjuk, hogy a hidegháború visszatérjen, mondta, majd az ellenzék és Márki-Zay Péter gyalázásába kezdett.

Mobilalkalmazásaink - Töltse le!